Zie jij door de bomen nog het bos?

De afgelopen paar jaar zijn we overspoelt met allerlei nieuwe egaliserende creme’s. Wie heeft er niet gehoord van de BB-Cream? Die heel snel werd opgevolgd door de CC-Cream. En dan hadden we natuurlijk al de getinte dagcreme en de foundation. Mijn klanten vinden het allemaal erg interessant, maar ik merk dat zij door de bomen het bos niet meer zien. Want waarom zou je kiezen voor het één, als je net het andere hebt gekocht? En wat zijn nou precies de verschillen?

BB-Cream: Blemish Balm Cream

Clarins BB Cream

Deze creme is eigenlijk een vochtherstellende creme die door de kleur je huid egaliseert en laat deze weer laat stralen. Tevens bevat de creme een hoge zonbeschermingsfactor (SPF). Deze creme is zeer geschikt voor vrouwen die een huid hebben met een klein imperfectie en die niet het gevoel willen hebben hun huid “dicht te stoppen” met foundation.

CC-Cream: Colour Correcting Cream

Deze creme corrigeert vooral de huidtoon. Het laat de huid er minder rood of minder vaal uitzien.  De huid zal een frissere en egalere uitstraling krijgen. Daarnaast bevat deze, net als de BB-Creme, verzorgende en beschermende (hoge SPF)  eigenschappen.

Zowel de BB-Cream als de CC-Cream zijn altijd in beperkte tinten verkrijgbaar. De tinten passen zich makkelijk aan, aan je eigen huidskleur. Waardoor er meestal een geschikte kleur voor je huidskleur bij zit.

Instant Light Cream is de CC cream van Clarins

Foundation:

Een foundation moet altijd over een dagcreme moet worden aangebracht. Een foundation bevat veel meer intensieve kleurpigmenten dan bovengenoemde creme’s en geeft daardoor ook een veel dekkender eind resultaat. Toch heb je qua dekking, binnen de foundations, ook verschillende gradatie’s. Namelijk licht dekkend, medium dekkend of totaal dekkend. Een foundation zorgt ervoor dat de huidkleur mooi egaal wordt en kan je eigen huidskleur licht corrigeren. Kies altijd voor een tint donkerder of een tint lichter dan je eigen huidskleur.

Teint Haute Tenue

Teint Haute Tenue

Foundations zijn in vele verschillende vormen (creme, fluïde, mousse, compact) en tinten verkrijgbaar en voor verschillende huidtypen. Er zit dus altijd wel een geschikte kleur bij voor jouw huidskleur, – type en persoonlijke wensen bij. Dat is dan wel een groot voordeel van een foundation.

Getinte dagcreme:

Dit is een verzorgende, vochtherstellende creme met een tintje. Die je huidskleur licht accentueert en een lichte egaliserende werking heeft. Perfect voor de vrouw die houdt van een natuurlijke uitstraling.

Tinted Moisturizer SPF 6

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s