Voorbereiden op rokjesdag…

Binnenkort gaan we voor het eerst onze blote benen weer showen, want rokjesdag is coming! Maar een leuk jurkje of jurkje met witte melkflessen, staat niet zo charmant. Daarom gaan we ons hierop goed voorbereiden en ik help je er graag bij!

Self tanners, ik ben er groot fan van! In de wintermaanden maak ik graag gebruik van een self tanner om een kleurtje te geven aan mijn witte winter huidje. En als de eerste lente zonnestralen zich laat zien, breng ik een self tanner aan op mijn benen waardoor ik eindelijk dat leuke jurkje met blote benen weer aan te kan doen. Ook tijdens zomerse dagen, als ik heerlijk in een strandstoel lig te zonnen (met de UV Plus SPF 50 op mijn gezicht en decollete, http://www.belissima.nl/uv-plus-hp.html), gebruik ik een self tanner voor de achterkant van mijn benen. Niks is zo lelijk bruinen benen aan de voorkant, terwijl de achterkant ‘wit’ zijn. Door het gebruik van een self tanner kan ik de voor- en achterkant een beetje in elkaar over laten lopen.

Helaas hoor ik af en toe minder enthousiaste ervaringen. Men heeft dan in het verleden strepen/vlekken gekregen van een self tanner. En toegegeven, daar zou ik ook niet blij van worden. Gelukkig heb ik hier nooit last van en dat hoef jij ook niet te zijn. Deels omdat ik de self tanners van Clarins gebruik  (want die zijn super!) en deels omdat ik het product op de juiste manier aanbreng. En dat wil niet zeggen dat dit veel tijd kost. Het is wel een kwestie van handig in worden….

Belissima - Clarins - Addition Concentré Corps

 

Daarom wil ik jullie graag een aantal tips geven om het ‘streep-effect’ te voorkomen:

– scrub je huid van te voren goed en herhaal dit ongeveer 3 x per week. Dode huidcellen stapelen zich dagelijks op. Als je een self tanner over de dode huidcellen gaat aanbrengen, komt het product in een soort ‘zandhoopje’ terecht, wat strepen/vlekken gaat veroorzaken.

– heb je een hele droge huid? Of ben je heel erg bang voor het ‘streep-effect”? Breng dan eerst een bodylotion (of gezichtscreme) aan. Een droge huid heeft namelijk een enorm groot absorptie vermogen, waardoor het product niet gelijkmatig verdeelt kan worden en daardoor vlekken gaat veroorzaken.

– verdeel de self tanner over je huid en blijf het over je huid verdelen totdat je huid helemaal droog is en het product dus goed over je lichaam verspreidt is. Zet geen’stipjes’ op je huid, maar breng het product aan en verspreid het direct.

– wees niet te zuinig met het product. Juist dat kan vlekken geven, omdat je het product dan niet goed kan verdelen. Als je bang bent dat je te bruin gaat worden, kan je beter om de dag aan gaan brengen, in plaats van elke dag te zuinig.

– sla je knieën, ellebogen en enkels altijd over! Dit zijn ‘gerimpelde’ gebieden, waar het product zich niet goed laat verdelen. En juist omdat deze gebieden ‘gerimpeld’ zijn, lijk je huid hier eerder bruin. Gewoon lekker overslaan dus.

– klaar? Was je handen goed. Geef hierbij extra aandacht aan je nagels en tussen je vingers.

Knipsel

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Mail mij dan gerust via info@belissima.nl – Kyra Demmer – http://www.belissima.nl – online Clarins Advies & Webshop (055-5411990/06-51308150)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s